Geschiedenis

De Tilburgse Studenten Alpen Club werd op 18 september 1984 opgericht door leden van het Tilburgs Studenten Corps St. Olof. Toentertijd was TilSAC een ondervereniging van Olof, maar werd uiteindelijk een zelfstandige vereniging. De onderstaande foto’s zijn uit de Almanak van St. Olof uit het jaar 1984-1985 en 1985-1986.

TilSAC nu

Nog steeds is TIlSAC de klimvereniging van Tilburg! TilSAC bestaat uit een groep studenten en afgestudeerden die één ding gemeen hebben: een passie voor klimmen. Dit gebeurt zowel buiten op de “echte” rotsen als in één van de vele klimhallen die Nederlands rijk is.

Onze leden kunnen op een gemakkelijke, laagdrempelige en vooral goedkope manier in contact komen met andere klimmers, bouderaars en/of alpinisten. Wekelijks trainen we in het sportcentrum van de universiteit en bezoeken we regelmatig klimhal Neoliet en bouderhal Block013. Ook gaan we jaarlijks naar de klimgebieden in België, Duitsland en Frankrijk. Bovenal is het een gezellige vereniging die niet vies is van een drankje of een lekkere BBQ op zijn tijd.

Translate »